Webináře nahrávky

Srážky ze mzdy podle zákoníku práce v praktických příkladech

Kdy a jak může zaměstnavatel provádět srážky z příjmů zaměstnance. Jak se provádění srážek ze mzdy dotkla novela zákoníku práce.

Lektor: Mgr. Klára Valentová

Kdykoli dle Vašich časových možností
85 minut
Cena s DPH:
1 924 Kč
Cena bez DPH:
1 590 Kč

SLEVA za více přístupů
Přihlaste se se svým kolegou a oba získáte slevu 10 %.


Zákoník práce upravuje řadu důvodů, kdy je možné provádět srážky z příjmů zaměstnance, ale jen některé zaměstnavatel provádí povinně nebo je smí provést bez souhlasu zaměstnance. V ostatních případech je nutné uzavírat dohodu o srážkách ze mzdy, a právě v této oblasti zaměstnavatelé často chybují. Navíc se každoročně mění limity pro maximální výši povolených srážek ze mzdy, takže srážky, které se u zaměstnance provádějí dlouhodobě, se každý rok mění. Od 1. 10. 2023 se srážek ze mzdy dotýká i novela zákoníku práce. Získejte informace k pravidlům pro provádění srážek ze mzdy, a to na základě různých právních důvodů. Na praktických příkladech si ověřte jak postupovat při výpočtu výše povolených srážek, jaké jsou nezbytné náležitosti dohod o srážkách ze mzdy, jak určit pořadí srážek, jak řešit srážky při změně zaměstnání a jak porovnat srážky ze mzdy se započtením pohledávky vůči příjmům zaměstnance.

Program:
Co může být předmětem srážek ze mzdy
Kdy je možné provádět srážky ze mzdy
Kdy není nutný souhlas zaměstnance
Zakázané srážky a zákonné limity
Postup při srážkách ze mzdy
Dohoda o srážkách ze mzdy
Pořadí srážek
Změna zaměstnavatele
Evidence srážek ze mzdy
Srážky ze mzdy vs. započtení

Komu je určen:
personalistům, mzdovým účetním, interním právníkům a vedoucím pracovníkům.

  
Nahrávám...
Nahrávka
Nahrávku webináře je možné zhlédnout kdykoli, a to i opakovaně, maximálně však na dvou zařízeních (např. z práce a z domova). Kdykoli je také možné sledování nahrávky přerušit. Přístup není vázán na konkrétní datum a není časově limitován.

Ke sledování nahrávky nepotřebujete žádné speciální vybavení, stačí vám kvalitní připojení k internetu a běžné reproduktory nebo sluchátka. Připojíte se prostřednictvím webového prohlížeče (prokliknete se na zaslaný odkaz) nebo v aplikaci Adobe Connect, která je volně ke stažení.

Osvědčení o absolvování kurzu zasíláme na vyžádání.


Mgr. Klára Valentová
Klára Valentová se specializuje zejména na pracovní právo a ochranu osobních údajů. Oboru ochrany osobních údajů se věnuje přes 20 let a poskytuje služby ve všech oblastech této právní disciplíny. Kromě klientské práce také pravidelně publikuje a účastní se odborných seminářů a konferencí. Je jedním ze zakládajících členů české asociace advokátů specializujících se na pracovní právo - Czech Employment Lawyers Association (CzELA), jejímž hlavním cílem je zvyšovat kvalitu pracovního práva a jeho praktické aplikace na území České republiky. Působila také jako člen pracovní skupiny České bankovní asociace pro ochranu osobních údajů.



Aktualizujte předvolby souborů cookie