Webináře nahrávky

Zákon na ochranu oznamovatelů: přehled nových povinností

Jak nastavit oznamovací systém, prověřovat oznámení, zajistit povinnost důvěrnosti, jmenovat příslušnou osobu a další informace a návody pro zaměstnavatele

Lektor: Mgr. Daniel Vejsada

Kdykoli dle Vašich časových možností
70 minut
Cena s DPH:
1 924 Kč
Cena bez DPH:
1 590 Kč

SLEVA za více přístupů
Přihlaste se se svým kolegou a oba získáte slevu 10 %.


Od 15. 12. 2023 mají všechny společnosti a organizace s více než 50 zaměstnanci (a to vč. tzv. dohodářů) povinnost zřídit oznamovací systém a plnit další povinnosti vyplývající z nového zákona na ochranu oznamovatelů. Ověřte si, jak postupovat při zřizování oznamovacího systému a jak jej nastavit, jak určit a jmenovat osobu vyřizující oznámení (tzv. příslušnou osobu) a jaké má tato osoba povinnosti, jak prověřovat oznámení, jak zajistit povinnost důvěrnosti a kdy ji lze prolomit, jaké jsou osobní odpovědnosti a další skutečnosti a postupy, které musí firmy a organizace v praxi zohlednit.

Program:
Úvod do problematiky whistleblowingu, chráněné oblasti
Vnitřní oznamovací systém a jeho pravidla (povinnosti povinných subjektů a nastavení systému, možnosti outsourcingu a sdílení)
Ochrana oznamovatele a dalších osob
Příjem a prověření oznámení, příslušná osoba, evidence a uchovávání
Zákaz poskytnutí údajů a prolomení povinnosti důvěrnosti

Přestupky a sankce dle zákona (vč. osobních odpovědností a přestupků dalších osob)

Komu je určen:
interním právníkům, manažerům, personalistům a dalším osobám zabývajícím se problematikou „compliance“.

  
Nahrávám...
Nahrávka
Nahrávku webináře je možné zhlédnout kdykoli, a to i opakovaně, maximálně však na dvou zařízeních (např. z práce a z domova). Kdykoli je také možné sledování nahrávky přerušit. Přístup není vázán na konkrétní datum a není časově limitován.

Ke sledování nahrávky nepotřebujete žádné speciální vybavení, stačí vám kvalitní připojení k internetu a běžné reproduktory nebo sluchátka. Připojíte se prostřednictvím webového prohlížeče (prokliknete se na zaslaný odkaz) nebo v aplikaci Adobe Connect, která je volně ke stažení.

Osvědčení o absolvování kurzu zasíláme na vyžádání.


Mgr. Daniel Vejsada
Mgr. Daniel Vejsada je advokátem, který od roku 2012 působí v advokátní kanceláři PRK Partners s.r.o. V rámci své praxe se věnuje mimo běžného poradenství v oblasti pracovního práva zejména zastupování klientů v soudních a správních řízeních, otázkám srážek ze mzdy včetně exekucí a insolvencí zaměstnanců a také problematice státní služby.


Aktualizujte předvolby souborů cookie