Webináře nahrávky

Zřizovací listina příspěvkové organizace obce (se zaměřením na školy)

Postavení příspěvkové organizace, tvorba a provádění změn zřizovacích listin

Lektor: Mgr. Slávka Kopačková

Kdykoli dle Vašich časových možností
60 minut
Cena s DPH:
1 924 Kč
Cena bez DPH:
1 590 Kč

SLEVA za více přístupů
Přihlaste se se svým kolegou a oba získáte slevu 10 %.


Obec často zajišťuje poskytování předškolního a základního vzdělávání na svém území prostřednictvím příspěvkových organizací, jichž je zřizovatelem. Základním dokumentem příspěvkové organizace je její zřizovací listina. Nahrávka podrobně probere právní úpravu týkající se zřízení příspěvkové organizace a přinese praktické informace k obsahu a formě zřizovací listiny příspěvkové organizace. Společně se záznamem obdržíte též vzor zřizovací listiny.

Program:
Příspěvková organizace – úvod:
Zákonná právní úprava vč. specifik, Vztah zřizovatele a příspěvkové organizace, oprávnění zřizovatele ve vztahu k příspěvkové organizaci, udělování souhlasu zřizovatele
Zřizovací listina příspěvkové organizace:
Název, účel a doba trvání, Statutární orgán příspěvkové organizace, Svěřený majetek, Majetková práva příspěvkové organizace, Doplňková činnost příspěvkové organizace
Hospodaření příspěvkové organizace:
Fondy příspěvkové organizace, Nabývání majetku příspěvkovou organizací

Komu je určen:
zejména starostům a zastupitelům obcí, zaměstnancům obecních a městských úřadů, ředitelům škol a pedagogickým pracovníkům. Dále též vedoucím pracovníkům dalších příspěvkových organizací.

  
Nahrávám...
Nahrávka
Nahrávku webináře je možné zhlédnout kdykoli, a to i opakovaně, maximálně však na dvou zařízeních (např. z práce a z domova). Kdykoli je také možné sledování nahrávky přerušit. Přístup není vázán na konkrétní datum a není časově limitován.

Ke sledování nahrávky nepotřebujete žádné speciální vybavení, stačí vám kvalitní připojení k internetu a běžné reproduktory nebo sluchátka. Připojíte se prostřednictvím webového prohlížeče (prokliknete se na zaslaný odkaz) nebo v aplikaci Adobe Connect, která je volně ke stažení.

Osvědčení o absolvování kurzu zasíláme na vyžádání.


Mgr. Slávka Kopačková
Mgr. Slávka Kopačková se jako právník celý svůj profesní život věnuje práci pro obce. Zabývá se poradenstvím ve všech právních oblastech a agendách patřících do působnosti obcí, a to jak v přenesené, tak v samostatné působnosti. Má bohaté zkušenosti s tvorbou právních předpisů obce – obecně závazných vyhlášek i nařízení obce, s přípravou zřizovacích listin příspěvkových organizací zřizovaných obcemi a dalších právních úkonů.


Aktualizujte předvolby souborů cookie