Semináře prezenční

Nařízení o zdravotnických prostředcích (MDR) startuje 26. 5. 2021. Jste připraveni?

Nejkritičtější změny regulačních požadavků a nové právní povinnosti pro výrobce, dodavatele a distributory zdravotnických prostředků. Dopad do praxe zdravotnických zařízení.

Lektor: PharmDr. Jan Honegr, Ph.D.

Cena s DPH:
5 130 Kč
Cena bez DPH:
4 240 Kč

SLEVA za více přístupů
Přihlaste se se svým kolegou a oba získáte slevu 10 %.

Seminář shrne nejkritičtější změny a vypíchne, na co nesmíte zapomenout pro hladké proplutí divokými vodami regulačních změn. Témata semináře zahrnují nejenom aktuální stav implementace jak v EU, tak v ČR, aneb co víme a co zatím jen tušíme, nejnovější informace ohledně stavu přípravy databáze EUDAMED, shrnutí nových právních povinností pro všechny členy dodavatelského řetězce od výrobců po distributory, ale i podmínky uvádění prostředků schválených podle stávající legislativy na trh po 26. květnu 2021. A (protože o peníze jde vždy až na prvním místě) probereme rovněž změny v klinické evidenci s ohledem na ekonomiku životního cyklu produktu. Věnovat se budeme též dopadům MDR na zdravotnická zařízení (dostupnost ZP po 26. květnu 2021, opakované použití ZP, reprocessing, povinnost uchovávání záznamů o použití ZP, klinické hodnocení ZP, povinná hlášení aj.).

Od 26. května 2021 vstoupí v účinnost tolik diskutované nařízení o zdravotnických prostředcích (EU 2017/745 MDR). Původně stanovený termín 25. 5. 2020 byl Nařízením Evropského parlamentu a Rady (EU 2020/561) ze dne 23. 4. 2020 o rok odložen, a to v návaznosti na současnou krizi, vyvolanou pandemií koronaviru. Výrobci a distributoři tak získali čas na doladění procesů a vychytání problémů s implementací nařízení do praxe. Ověřte si, zda jste v dosavadním průběhu příprav něco nepřehlédli, a získejte doporučení pro další postup.

Program:

Komu je určen:
Seminář je určen pro pracovníky společností zabývající se výrobou, dovozem a distribucí zdravotnických prostředků. Je vhodný též pro zaměstnance nemocnic a zdravotnických zařízení.

  
Nahrávám...
Konferenční centrum v objektu restaurace Na Sádce, Praha 4
Konferenčním centru v objektu restaurace Na Sádce
Moderní školicí prostory se nacházejí v Praze 4, v blízkosti metra Chodov a obchodního centra Chodov, zároveň však v klidné zóně s bezproblémovým parkováním a dobrou dopravní dostupností pro pražské i mimopražské účastníky. Poskytují příjemné prostředí s přírodním osvětlením a kvalitní technické vybavení (vysokorychlostní připojení k síti WiFi ve všech konferenčních sálech, audiovizuální techniku i bezbariérový přístup). Vysokou úroveň cateringových služeb zajišťuje pro účastníky semináře restaurace Na Sádce.

Na podzim 2020 realizujeme semináře z epidemiologických důvodů za maximálních bezpečnostních opatření. Samozřejmostí jsou dezinfikované a větrané prostory. Semináře organizujeme pro menší skupiny účastníků ve velkém sále tak, abychom zajistili dostatečný odstup účastníků. Naši organizátoři nosí roušky a doporučujeme je i účastníkům semináře.

Adresa: Starochodovská 1360/78, Praha 4

Dopravní spojení:Doprava metrem: stanice metra C Chodov, 8 minut pěšky ze stanice metra Chodov
Doprava autobusem: 100 m od zastávky autobusu Chodovská tvrz č. 125, 136, 203, 213, 326, 505
Doprava autem: sjezd z D1; EXIT 1

Parkování: zajištěno pro účastníky semináře na parkovišti restaurace zdarma.

Ubytování: není zajištěno. Ve vzdálenosti 650 m se nachází hotel Best Western a 100 m Restaurace a ubytování Na Rychtě.

   


 
PharmDr. Jan Honegr, Ph.D.
PharmDr. Jan Honegr, Ph.D. se zdravotnickým prostředkům věnuje ve své vědecké práci od roku 2014, kdy se stal postdoktorandem na Katedře Biomedicínského inženýrství VŠB. V oblasti zdravotnických prostředků zaměřuje svůj výzkum na hodnocení investic do vývoje zdravotnických prostředků a regulačním požadavkům na zdravotnické prostředky. Výsledky publikuje v mezinárodních i českých časopisech a konferenčních sbornících. Na podporu své výzkumné činnosti získal jako spoluřešitel (hlavní řešitel na instituci) i grant Grantové Agentury ČR. Od roku 2019 spolupracuje s advokátní kanceláří Vilímková Dudák & Partners jako konzultant pro oblast regulace zdravotnických prostředků.


Aktualizujte předvolby souborů cookie