Semináře prezenční

Novela zákona o DPH: novinky pro rok 2020, aktuální problémy v praxi

Vracení nadměrného odpočtu – Přenesení daňové povinnosti – Quick fixes – Odběr zboží z call-off skladů – Další problémové oblasti

Lektor: Ing. Roman Landgráf

Cena s DPH:
4 707 Kč
Cena bez DPH:
3 890 Kč

SLEVA za více přístupů
Přihlaste se se svým kolegou a oba získáte slevu 10 %.

Na semináři obdržíte výklad aktuálního znění zákona o DPH, tak jak se uplatňuje v právě probíhajícím roce 2020. Významnou část semináře bude tvořit také výklad základních změn očekáváných v projednávané vládní novele; jedná se o jednu z nejzásadnějších změn posledních let týkající se dodávek a nákupů v rámci EU. Projednávaná vládní novela v rámci transpozice směrnice Rady EU zejm. zpřesňuje podmínky osvobození při dodání zboží do jiného státu EU, upravuje výchozí pravidlo při dodání zboží v řetězci a zavádí harmonizovaná pravidla režimu skladu (call-off stock). Dále pak se zde upřesňuje výpočet základu daně ve zvláštním režimu pro cestovní službu a zjednodušují podmínky pro osvobození daně při vývozu zboží mimo EU. Na semináři dále získáte konkrétní odpovědi a řešení problémů, které praxe nejčastěji přináší, a které jsou často předmětem sporů se správcem daně.

Při uplatňování DPH v roce 2020 musí účetní zohlednit důležité změny, které již nabyly účinnosti, a současně se připravit na další významnou novelu, která je právě ve schvalovacím legislativním procesu. Seznamte se s aktuálními změnami v DPH a s připravovanou novelou. Ověřte si, že nepřehlížíte nic podstatného při uplatňování DPH v roce 2020, a získejte řešení problémových okruhů a sporných postupů, které v praxi činí obtíže a jsou finanční správou sankcionovány.

Program:

Komu je určen:
Seminář je určen pro účetní, ekonomy, osoby spolupracující s daňovými poradci, podnikatele a pro další odborníky z oblasti uplatňování DPH.

  
Nahrávám...
Konferenční centrum v objektu restaurace Na Sádce, Praha 4
Konferenčním centru v objektu restaurace Na Sádce
Moderní školicí prostory se nacházejí v Praze 4, v blízkosti metra Chodov a obchodního centra Chodov, zároveň však v klidné zóně s bezproblémovým parkováním a dobrou dopravní dostupností pro pražské i mimopražské účastníky. Poskytují příjemné prostředí s přírodním osvětlením a kvalitní technické vybavení (vysokorychlostní připojení k síti WiFi ve všech konferenčních sálech, audiovizuální techniku i bezbariérový přístup). Vysokou úroveň cateringových služeb zajišťuje pro účastníky semináře restaurace Na Sádce.

Na podzim 2020 realizujeme semináře z epidemiologických důvodů za maximálních bezpečnostních opatření. Samozřejmostí jsou dezinfikované a větrané prostory. Semináře organizujeme pro menší skupiny účastníků ve velkém sále tak, abychom zajistili dostatečný odstup účastníků. Naši organizátoři nosí roušky a doporučujeme je i účastníkům semináře.

Adresa: Starochodovská 1360/78, Praha 4

Dopravní spojení:Doprava metrem: stanice metra C Chodov, 8 minut pěšky ze stanice metra Chodov
Doprava autobusem: 100 m od zastávky autobusu Chodovská tvrz č. 125, 136, 203, 213, 326, 505
Doprava autem: sjezd z D1; EXIT 1

Parkování: zajištěno pro účastníky semináře na parkovišti restaurace zdarma.

Ubytování: není zajištěno. Ve vzdálenosti 650 m se nachází hotel Best Western a 100 m Restaurace a ubytování Na Rychtě.

   


 
Ing. Roman Landgráf
Ing. Roman Landgráf  se již více jak 20 let zabývá daňovým poradenstvím jako samostatný daňový poradce,  přičemž se významně specializuje na zastupování  podnikatelských subjektů před správcem daně  při daňových kontrolách, postupech k odstranění pochybností  a dalších postupech a řízení (včetně odvolacích a soudních). Této oblasti se významně věnuje také publikačně a lektorsky. V současné době je také externím doktorandem na Právnické fakultě UK Praha v oboru daňového práva, kde se věnuje zejména ústavněprávnímu pojetí daňového práva.





Aktualizujte předvolby souborů cookie