Semináře prezenční

Kybernetická bezpečnost a ochrana informačních systémů, infrastruktury a dat ve veřejném i soukromém sektoru

Kybernetická bezpečnost v právním řádu ČR, role a povinnosti provozovatelů komunikační infrastruktury a dalších povinných subjektů dle zákona, odpovědnost za ochranu informačních systémů a dat včetně osobních údajů, odpovědnost při poskytování služeb informační společnosti

Lektor: Mgr. Jan Zahradníček

Cena s DPH:
5 421 Kč
Cena bez DPH:
4 480 Kč

SLEVA za více přístupů
Přihlaste se se svým kolegou a oba získáte slevu 10 %.

Cílem semináře je poskytnout posluchačům srozumitelný výklad právní úpravy oblasti kybernetické bezpečnosti, jejích cílů a nástrojů k jejich dosažení. Bezpečnost informačních systémů, síťové infrastruktury a dat, která jimi protékají, jsou v nich zpracovávána či ukládána, není upravena pouze zákonem o kybernetické bezpečnosti. Ochranu poskytují i další právní předpisy, jako je zákon o elektronických komunikacích, zákon o ochraně osobních údajů a GDPR nebo zákon o informačních systémech veřejné správy. Tyto předpisy mají rozdílný okruh povinných subjektů, pro který stanoví různé povinnosti vzhledem k jejich specifickému objektu ochrany. U řady subjektů se pak tyto povinnosti setkávají a prolínají, výsledná situace může být pro adresáty povinností značně nepřehledná. Neplnění stanovených povinností přitom může implikovat negativní důsledky v podobě sankcí, vzniku odpovědnostních vztahů vč. povinnosti hradit vzniklou újmu.
Seminář Vás provede jednotlivými právními normami, které se zabývají zajištěním bezpečnosti informačních systémů a dat. Výklad bude zaměřen na identifikaci adresátů jednotlivých povinností, skutečného obsahu těchto povinností, postupu k jejich plnění včetně praktických příkladů a doporučení.
V neposlední řadě se bude seminář zabývat také otázkami odpovědnosti za plnění či spíše neplnění stanovených povinností a možnostmi liberace. Specifická je rovněž právní úprava odpovědnosti poskytovatelů služeb informační společnosti, kteří mohou nést rovněž důsledky za jednání svých uživatelů. Věnovat se proto budeme také tomu, jak se vzniku této odpovědnosti vyhnout.

Zajištění kybernetické bezpečnosti a ochrana jednotlivých prvků komunikační infrastruktury, informací a dalších aktiv je prioritou nejen z pohledu státu, ale především na úrovni jejich vlastníků a provozovatelů, a to z oblasti veřejného i soukromého sektoru. Seminář přinese komplexní vhled do problematiky právní úpravy kybernetické bezpečnosti v ČR se zaměřením na vazby kybernetické bezpečnosti na další povinnosti v oblasti ochrany informačních systémů, dat a soukromí a též odpovědnosti za jejich neplnění.

Program:

Komu je určen:
pro vedoucí představitele povinných subjektů dle zákona o kybernetické bezpečnosti, zejména pro poskytovatele telekomunikačních služeb a poskytovatele základních služeb, jako je energetika, bankovnictví, zdravotnictví a další. Seminář bude přínosný rovněž pro zástupce veřejné správy, kteří spravují různé agendové informační systémy a mají povinnost chránit tyto systémy a data před zneužitím.

  
Nahrávám...
Konferenční centrum v objektu restaurace Na Sádce, Praha 4
Konferenčním centru v objektu restaurace Na Sádce
Moderní školicí prostory se nacházejí v Praze 4, v blízkosti metra Chodov a obchodního centra Chodov, zároveň však v klidné zóně s bezproblémovým parkováním a dobrou dopravní dostupností pro pražské i mimopražské účastníky. Poskytují příjemné prostředí s přírodním osvětlením a kvalitní technické vybavení (vysokorychlostní připojení k síti WiFi ve všech konferenčních sálech, audiovizuální techniku i bezbariérový přístup). Vysokou úroveň cateringových služeb zajišťuje pro účastníky semináře restaurace Na Sádce.

Na podzim 2020 realizujeme semináře z epidemiologických důvodů za maximálních bezpečnostních opatření. Samozřejmostí jsou dezinfikované a větrané prostory. Semináře organizujeme pro menší skupiny účastníků ve velkém sále tak, abychom zajistili dostatečný odstup účastníků. Naši organizátoři nosí roušky a doporučujeme je i účastníkům semináře.

Adresa: Starochodovská 1360/78, Praha 4

Dopravní spojení:Doprava metrem: stanice metra C Chodov, 8 minut pěšky ze stanice metra Chodov
Doprava autobusem: 100 m od zastávky autobusu Chodovská tvrz č. 125, 136, 203, 213, 326, 505
Doprava autem: sjezd z D1; EXIT 1

Parkování: zajištěno pro účastníky semináře na parkovišti restaurace zdarma.

Ubytování: není zajištěno. Ve vzdálenosti 650 m se nachází hotel Best Western a 100 m Restaurace a ubytování Na Rychtě.

   


 
Mgr. Jan Zahradníček
Jan Zahradníček je vedoucím advokátem advokátní kanceláře Velíšek & Podpěra. Věnuje se zejména obchodnímu právu, právu informačních a komunikačních technologií, právu duševního vlastnictví a veřejným zakázkám. Jako právník České pošty a poté jako člen týmu advokátní kanceláře MT Legal poskytoval právní podporu při implementaci velkých projektů z oblasti eGovernmentu, ICT a informačních systémů veřejné správy. V současné době radí klientům při dodávkách technologických celků, implementaci SW systémů či ochraně duševního vlastnictví. Aktivně se věnuje také oblasti kybernetické bezpečnosti a ochraně osobních údajů. O těchto tématech také přednáší a publikuje.


Aktualizujte předvolby souborů cookie