Semináře prezenční

Nová pravidla pro odesilatele, příjemce, dopravce a další subjekty ve vnitrostátní silniční nákladní dopravě od 1. 1. 2019

Změny v odpovědnosti dopravce – Nová pravidla přepravní smlouvy dle Úmluvy CMR – Jaké správné přepravní doklady používat – Jak v praxi řešit reklamace – Pojištění odpovědnosti dopravce a pojištění přepravované zásilky – Změna dispozic pro zacházení se zásilkou aj.

Lektor: Mgr. Tomáš Roubal

Cena s DPH:
5 421 Kč
Cena bez DPH:
4 480 Kč

SLEVA za více přístupů
Přihlaste se se svým kolegou a oba získáte slevu 10 %.

Cílem semináře je poskytnout vhled do klíčových a aktuálních problematik odpovědnosti všech subjektů, které jakýmkoli způsobem nakládají se zásilkami – a to jak v mezinárodní, tak nově také ve vnitrostátní silniční nákladní dopravě v ČR, neboť právní úprava Úmluvy CMR se od 1. 1. 2019 vztahuje i na vnitrostátní silniční nákladní přepravy v ČR. Seminář poskytne důležité informace těm, kdo jsou činní v oboru silniční nákladní dopravy či tento přepravní obor pro své podnikání využívají – zejména těm pracovníkům, kteří sjednávají a uzavírají přepravní smlouvy; provádějí či zajišťují provedení silniční nákladní přepravy; odpovídají za balení zásilek a za jejich nakládku či vykládku; sjednávají příslušná pojištění; uplatňují či naopak vyřizují uplatněné reklamační nároky vyplývající ze sjednané přepravní smlouvy. S využitím řady příkladů z praxe je seminář zaměřen na právní prevenci rizik účastníků přepravní smlouvy – seznamuje s odpovědností, povinnostmi a možnostmi odesilatelů, zasilatelů, dopravců, příjemců v souvislosti s přepravovanou zásilkou.

Od 1. 1. 2019 se mění pravidla pro vnitrostátní silniční nákladní přepravy. Nová právní úprava se týká odesilatelů, zasilatelů, dopravců, příjemců, pojistitelů. Pravidla Úmluvy o přepravní smlouvě v mezinárodní silniční nákladní dopravě (Úmluva CMR) nově platí také pro vnitrostátní silniční nákladní přepravy v ČR. Jak se mění odpovědnost dopravce za přepravovanou zásilku a jeho případná náhradová povinnost? Jaké náležitosti má mít nově přepravní doklad? Seznamte se se všemi změnami, které nová právní úprava přináší účastníkům přepravních smluv ve vnitrostátní silniční nákladní dopravě, a zejm. s jejich praktickým dopadem.

Program:

Komu je určen:

provozním a vedoucím pracovníkům odesilatelů, dopravců, zasilatelů, příjemců, pojistitelů a dalším zájemcům o seznámení se s problematikami odpovědnosti za přepravovanou zásilku a její dodání v mezinárodní i vnitrostátní silniční nákladní dopravě.

  
Nahrávám...
Konferenční centrum v objektu restaurace Na Sádce, Praha 4
Konferenčním centru v objektu restaurace Na Sádce
Moderní školicí prostory se nacházejí v Praze 4, v blízkosti metra Chodov a obchodního centra Chodov, zároveň však v klidné zóně s bezproblémovým parkováním a dobrou dopravní dostupností pro pražské i mimopražské účastníky. Poskytují příjemné prostředí s přírodním osvětlením a kvalitní technické vybavení (vysokorychlostní připojení k síti WiFi ve všech konferenčních sálech, audiovizuální techniku i bezbariérový přístup). Vysokou úroveň cateringových služeb zajišťuje pro účastníky semináře restaurace Na Sádce.

Na podzim 2020 realizujeme semináře z epidemiologických důvodů za maximálních bezpečnostních opatření. Samozřejmostí jsou dezinfikované a větrané prostory. Semináře organizujeme pro menší skupiny účastníků ve velkém sále tak, abychom zajistili dostatečný odstup účastníků. Naši organizátoři nosí roušky a doporučujeme je i účastníkům semináře.

Adresa: Starochodovská 1360/78, Praha 4

Dopravní spojení:Doprava metrem: stanice metra C Chodov, 8 minut pěšky ze stanice metra Chodov
Doprava autobusem: 100 m od zastávky autobusu Chodovská tvrz č. 125, 136, 203, 213, 326, 505
Doprava autem: sjezd z D1; EXIT 1

Parkování: zajištěno pro účastníky semináře na parkovišti restaurace zdarma.

Ubytování: není zajištěno. Ve vzdálenosti 650 m se nachází hotel Best Western a 100 m Restaurace a ubytování Na Rychtě.

   


 
Mgr. Tomáš Roubal
Mgr. Tomáš Roubal je společníkem poradenské a škodně-regulační kanceláře REGULA – JUDr. Václav Roubal, spol. s r.o., člen České společnosti pro dopravní právo. V přepravním (logistickém) oboru působí v různých pozicích více než 30 let. Specializuje se na problematiky odpovědnosti subjektů činných v mezinárodní i vnitrostátní silniční nákladní dopravě, tj. na problematiky přepravní smlouvy resp. odpovědnosti dopravců, zasílatelů, odesílatelů, příjemců, pojistitelů.



Aktualizujte předvolby souborů cookie