Semináře prezenční

Chyby ve vedení účetní evidence v účetní jednotce

Jak se vyvarovat nedostatků v účetnictví, které finanční úřad při kontrolách často nachází

Lektor: Ing. Miriam Lukášová

Cena s DPH:
3 497 Kč
Cena bez DPH:
2 890 Kč

SLEVA za více přístupů
Přihlaste se se svým kolegou a oba získáte slevu 10 %.

Seminář Vám představí důležité „momenty“ legislativy, která upravuje vedení účetnictví v účetní jednotce vč. vazby na novelu zákona o účetnictví. Ověříte si např. zařazení účetní jednotky do kategorie účetních jednotek a pochopíte význam bilanční kontinuity v účetní jednotce. Upozorněni budete na význam vnitřních směrnic pro účetní jednotku. Zorientujete se v interpretaci účetních zápisů, souvztažností účetních zápisů a dozvíte se, jak lze snadno kontrolovat zůstatky účtů pomocí předepsaných souvztažností. Odpovíte si na otázku, co vypovídá řádně provedená inventarizace o účetní jednotce a jaká úskalí v sobě skrývá její neprovedení nebo chybné postupy. Zda výkazy sestavované účetní jednotkou podávají skutečně reálný stav. Konkrétně budete upozorněni na chyby, které se často vyskytují při: kontrole bilanční kontinuity (při převádění zůstatků účtu z uplynulého období na následující), kontrole zůstatků účtů dle souvztažností, vytváření účetních zápisů proti běžně používaným souvztažnostem, inventarizaci majetku a závazků, účtování výdajů z pokladny i v okamžiku absence finančních prostředků, účtování o kontokorentních úvěrech, archivaci účetních dokladů, účtování účetní jednotky v souladu s činností účetní jednotky, vykazování dlouhodobých závazků a pohledávek, přeúčtování závazků a pohledávek na účty, které nejsou pro tyto operace určeny ad.

Jednou ze základních povinností účetní jednotky je vést účetnictví řádně, aby v případě kontroly byl podán věrný a poctivý obraz předmětu účetnictví a finanční situace. V praxi se však nejen finanční úřad, ale též auditoři a znalci setkávají s nedostatky při vedení účetní evidence, které mění interpretaci analýzy hospodaření účetní jednotky. Ověřte si, že Vaše obchodní společnost tyto chyby ve svém účetnictví neprovádí, popř. je včas odstraňte, abyste se vyvarovali sankcím ze strany kontrolních orgánů či neplatnosti některých úkonů.

Program:

Komu je určen:
Seminář Chyby ve vedení účetní evidence v účetní jednotce je určen jednatelům, pracovníkům ve vedoucích funkcích ekonomického úseku i účetním v obchodních korporacích.

  
Nahrávám...
Konferenční centrum hotelu Globus, Praha
Seminář se koná v konferenčním centru hotelu Globus v Praze 4, Gregorova 2115/10, 148 00.

Výhody konferenčního centra:

Dopravní spojení k hotelu Globus:
Doprava metrem: stanice metra C Roztyly, výstup směr Ryšavého ulice, Horní Roztyly a dále podle směrových tabulí hotelu Globus (cca 5 minut pěšky).
Doprava autem: sjezd z D 1, exit 1

Našim klientům nabízíme možnost zprostředkovat ubytování v rámci pořádané akce. Přání klienta řešíme individuálně. V případě zájmu o bližší informace prosím kontaktujte náš zákaznický servis na tel. 601 281 281 či e-mailem info@delego.cz

                                        
                   
                               


                  
Ing. Miriam Lukášová
Ing. Miriam Lukášová absolvovala výrobně ekonomickou fakultu na VŠE v Praze, dále Institut certifikace účetních. V roce 2004 byla jmenována znalcem KS Brno v oboru ekonomika, odvětví účetní evidence. V současnosti ve své účetní a znalecké kanceláři se věnuje zpracování účetnictví OSVČ, právnickým osobám jak podnikatelským tak neziskovým organizacím – spolkům, dále se věnuje znalecké činnosti a publikační činnosti.


Aktualizujte předvolby souborů cookie