Praktické informace pro vedoucí kuchařky a vedoucí školních jídelen
Lektor: Mgr. Lenka Polášková
SLEVA za více přístupů
Přihlaste se se svým kolegou a oba získáte slevu 10 %.
Agenda školního stravování vychází ze školského zákona, ale řídí se také zákonem o ochraně veřejného zdraví a další legislativou. V praxi by nás tedy neměla překvapit ani zaskočit svými požadavky Česká školní inspekce ani kontrola Krajské hygienické stanice. Jak probíhá inspekční činnost v zařízeních školního stravování? Jaké jsou nejčastější nedostatky? A na co se připravit? Webinář stručně, jasně a srozumitelně shrne vše zásadní, co je dobré vědět a znát. Věnovat se bude rovněž požadavkům na kvalitu školního stravování a připomene základní parametry systému kritických bodů HACCP a nutriční doporučení, která jsou častým předmětem kontrol. Bonusem je metodická pomůcka ČŠI k sestavování jídelníčků v ZŠ a MŠ a metodické materiály MŠMT.
Program:
Základní informace k inspekční činnosti pro nepedagogické pracovníky
Rozdíl mezi inspekční činností ČŠI a kontrolní činností orgánu ochrany veřejného zdraví
Práva a povinnosti školních inspektorů
Nejčastější nedostatky v zařízeních školního stravování
Požadavky na kvalitu školního stravování
Informace o obsahu inspekční činnosti v zařízení školního stravování - na co se připravit
MŠMT ČR a školní stravování
Komu je určen:
provozním zaměstnancům zařízení školního stravování, ředitelům škol, jejich zástupcům a zástupcům zřizovatelů mateřských a základních škol.